Sällskapsspel När då då – En Recension

Här kan du läsa om när då då, regler och annat.

Spelet när då är ett frågesportspel för 2-6 personer där man samlar poäng och försten till 10 poäng vinner.

Hur man spelar
Det börjar med att alla får en tidsaxel. Tidsaxeln beror av de frågorna du får eftersom varje svar är ett årtal. Alla spelare börjar med att ta ett kort som ska utgå som en referenspunkt för spelet. Låt oss exempelvis säga att på kortet står 1930.

När spelet börjar så ska man slå tärningen och tärningen visar vilken färg man får. Får du grön så ska personen innan dig läsa upp frågan från grön hög och det du ska ta ställning till är huruvida frågan är före eller efter 1930. Låt säga att frågan är ”när föddes Zlatan” . Du svarar det du tror och svarar du rätt så läggs kortet ovanför din tidslinje (vilket indikerar att den fortfarande är i spel) om du svarar rätt har du möjligheten att ta ett till kort (fråga) eller stanna. Stannar du får du kortet och sedermera en poäng som läggs i din tidsaxel. Väljer du att ta ett till kort men svarar fel nästa så förlorar du även kortet du svarade rätt på innan. Därför måste man varje gång man tar en till fråga alltid svara rätt för att behålla de man svarat rätt på innan i samma omgång.

Korten du vinner kommer utgöra nya referenspunkter på tidsaxeln som du ska förhålla dig till när du svarar på frågorna. De du svarat rätt på läggs under din tidsaxel för att indikera att de är poäng och årtal du erhållit.

Omdöme
Ett mycket underhållande spel för ett stort som litet sällskap, som för par samt som för familj. Det är tur kombinerat med skicklighet som ger bra utslag. Varför tur? Jo, för frågorna variera kraftigt. Man kan ha tur och få ”enkla” frågor. Ofta hamnar man i rätt tidsspan men på fel sida om ett siffra, dvs. ett fifty fity läge och eftersom frågan går vidare är det en gratis poäng för den person. Samtidigt är reglerna lika för alla. Spelet är mycket roligt och okomplicerat att förstå.

Det är anpassat för cirka 2-6 st personer
Brukar kosta mellan: 300-500 kr.